MBG Ondernemerscafé met gemeente Medemblik, 17 juli

Tuesday 17 July 2018 - 17.00 uur

Dinsdag 17 juli a.s. geeft Gemeente Medemblik een presentatie over

Toeristisch Platform Westfriesland

&

Veiligheidsregio (Brandweer)

In dit café worden twee totaal verschillende, maar wel relevante onderwerpen belicht.

Allereerst vragen we aandacht voor Het Toeristisch Platform Westfriesland (TPWF).

Op 21 maart 2017 werd het Toeristisch Platform Westfriesland (TPWF) opgericht, bestaande uit de vier toeristische platformen Hoorn, Enkhuizen, Medemblik & Opmeer, aangevuld met Holland Boven Amsterdam en de Westfriese Bedrijvengroep. In 2018 wordt het TPWF onderdeel van de Westfriese Bedrijvengroep, cluster Toerisme. Het TPWF stimuleert samenwerking, zorgt voor verbinding van initiatieven en afstemming met partners als Holland boven Amsterdam (HbA), overheden en de regio. Het TPWF focust op een beperkt aantal, reeds bekende thema’s, die typerend zijn voor Westfriesland. De drie thema’s waarop de focus plaatsvindt zijn: Waterrijk West-Friesland, Westfriesland Culinair en de Gouden Eeuw – Goudkust. Dit vormt de concrete basis voor de toekomstige positionering van Westfriesland. Toeristisch coördinator van West-Friesland Michel Bakelaar vertelt over de plannen en waar de verdere mogelijkheden liggen voor ondernemers om aan te haken.

Daarna krijgt de Veiligheidsregio (brandweer) het podium. We zijn de laatste tijd regelmatig opgeschrikt door branden in de omgeving.  Herman Kuijt, programmaregisseur risicobeheersing vertelt over beheersing van risico’s bij brand en brandveiligheid. Wat kun je doen om branden te voorkomen, en wat zijn de do’s en don’ts bij een uitslaande brand, en wat kun je doen om de brandweer zijn werk zo goed mogelijk te laten uitvoeren.

Daarnaast zijn er in de kern Medemblik, maar ook elders, dringend brandweervrijwilligers nodig. Kees Jong, plaatsvervangend teamcommandant van de brandweer in West-Friesland vertelt over de functie van brandweervrijwilliger. Wie wordt gezocht? Wat vraagt zo’n functie in de praktijk? Op deze en andere concrete vragen wordt antwoord gegeven.

Het programma is als volgt:

17.00 uur   Inloop

Harry Nederpelt17.15 uur   Welkomstwoord door wethouder Harry Nederpelt, portefeuillehouder van onder andere economische zaken, gemeente Medemblik

 

 

17.20 uur michel bakelaar

Presentatie Toeristisch Platform Westfriesland (TPWF) door Michel Bakelaar, toeristisch coördinator in West-Friesland

 

brandweer logo17.50 uur   Presentaties Brandweer; Herman Kuijt, programmaregisseur risicobeheersing (over brandveiligheid) en Kees Jong, plaatsvervangend teamcommandant van de brandweer in West-Friesland (over brandweervrijwilligers).

 

18.30 uur   Buffet en informeel netwerken

Het MBG Ondernemerscafé begint om 17.00 uur.
stoommuseum medemblikU bent dan van harte welkom in Stoommachinemuseum,
Oosterdijk 4 te Medemblik

AANMELDEN

De gemeente Medemblik hoopt veel ondernemers van Medemblik te zien tijdens het ondernemerscafé! Geïnteresseerde leden van de Medemblikker Bedrijven Groep zijn van harte welkom! Ook is het voor de bestaande leden mogelijk om een introducé mee te nemen.