Kennissessie Circulair ondernemen: Geld uit afval!

Thursday 15 February 2018 - 12.00 uur

UITNODIGING KENNISSESSIE

Circulair ondernemen: Geld uit afval!

Toekomst gericht ondernemen is op het juiste moment voorsorteren op (maatschappelijke) veranderingen. Toekomst gericht ondernemen is nu voorsorteren op de circulaire economie.  Dat is een economie gebaseerd op hergebruik van grondstoffen (ook water en energie). Circulair ondernemen is de nieuwe duurzame norm voor ondernemen. Hoe sorteer je handig voor op de circulair (regionale) economie? Welke rol heeft de overheid? Hoe vind je de juiste partners? Hoe verdien ik aan circulair ondernemen?

Wilt u antwoorden en zelf praktisch aan de slag gaan? Kom dan naar deze kennissessie.  

Voor wie & wanneer?

De gemeente organiseert in samenwerking met BMA en de RUD NHN een kennissessie Circulair ondernemen: Geld uit afval! Dit is de eerste sessie uit een serie van drie over dit onderwerp.
De kennissessie vindt plaats op 15 februari van 12.00 tot 14.00 uur op het gemeentehuis (de middelste toren), Dick Ketlaan 21 te Wognum.
Deze sessie is bedoeld voor MKB ondernemers uit alle sectoren.
Aanmelden kan via een mail naar miranda.laan@medemblik.nl o.v.v kennissessie 15 februari.

Deze lunchsessie gaat in op de volgende onderwerpen: Waarom circulair ondernemen? Hoe doe je dat (stappenplan)? Welke keuzes zijn er en wat leveren die op? Hoe maak je duidelijk aan (potentiële) klanten wat je duurzaam doet? Hoe genereer je omzet uit afval? Hoe nemen we inwoners mee in de warmtetransitie? Hoe zit het met regelgeving? Welke subsidies en (fiscale) regelingen zijn voor ondernemers?
Uiteraard is er gelegenheid om uw vragen te stellen of een case neer te leggen.