Ondernemersbijeenkomst ondermijnende criminaliteit op 3 juli 2019

Wednesday 03 July 2019 - 18:00 uur

Beste ondernemer,

Kent u ze ook? De winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan u denkt.

Ondermijning
De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan u financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging kan leiden tot imagoschade voor de buurt. Dat vinden wij in Medemblik onacceptabel.

Bijeenkomst
Wilt u weten wat u hiertegen kunt doen? Kom dan naar deze bijeenkomst over ondermijning speciaal voor ondernemers. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Ondernemersfederatie Medemblik (OFM), RPC Noord-Holland, politie en gemeente Medemblik. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over trends en ontwikkelingen binnen ondermijning en kunt u met deskundigen en collega-ondernemers van gedachten wisselen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van de Ondernemersfederatie Medemblik of via het e-mailadres: info@ofmedemblik.nl. Wij horen graag met hoeveel personen u aanwezig bent.

Met vriendelijke groet, mede namens de Ondernemersfederatie Medemblik,
Frank Streng
Burgemeester gemeente Medemblik

Programma
18.00 uur  Ontvangst met koffie/thee en broodje.
19.00 uur  Welkomstwoord door burgemeester Frank Streng, gemeente Medemblik.
19.10 uur  Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit (door Els Prins, VNONCW).
19.45 uur  Ondernemer aan het woord over zijn aanpak van ondermijning.
20.00 uur  Discussie aan de hand van stellingen/vragen uit de zaal (begeleid door dagvoorzitter Marceline Schopman).
20.30 uur  Afronding plenaire deel door dagvoorzitter, ruimte voor netwerken.

Ondernemersbijeenkomst ondermijnende criminaliteit 3 juli 2019 Uitnodiging

Locatie
Stichting Sociaal Cultureel Centrum ‘De Schoof’  (route)
Kerkelaantje 1
1693 EH Wervershoof

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand.