Westfriese Tafel, 17 mei

Donderdag 17 mei 2018 - 20.00

Uitnodiging Westfriese Tafel 17 mei

Inmiddels sloten 31 ondernemers uit de voedselketen zich bij de Westfriese Tafel aan. Gezamenlijk brengen zij de verbinding tot stand tussen de producent en de consument en tussen de agrarische sector, de overheid, de jongeren en het bedrijfsleven. Die verbinding zorgt voor een betere leefbaarheid en meer economische vitaliteit in Westfriesland. Want wie eenmaal ervaren heeft wat er op culinair gebied in Westfriesland te beleven valt, komt zeker terug.

Onder een iconische tafel die als pop up restaurant dient, als marktplaats of als overdekt podium, vertelt de teler zijn verhaal en wordt er genoten van al het moois wat Westfriesland op culinair gebied biedt. En daar vaart iedereen wel bij:

  • De horeca die met streekproducten werkt en daarmee bezoekers verleidt;
  • De supermarkt die lokale producten in haar schap legt;
  • De bedrijven die weer jongeren vinden die graag in Westfriesland willen werken en wonen;
  • De agrarisch ondernemer, die via een eerlijke prijs voor een goed product weer perspectief krijgt; en
  • De consument die voorzien wordt van lekker en gezond voedsel uit de streek.

Westfriesland als moestuin van Amsterdam kan een enorme bijdrage leveren aan de noodzakelijke kanteling in de voedselketen. Van veel voedsel produceren voor weinig, naar kwalitatief voedsel voor een eerlijke prijs. Middels de Westfriese Tafel willen we de krachten bundelen van al die bedrijven die Westfriesland zo mooi maken, ten gunste van de regio en de ondernemers.

Over het realiseren van onze jongensdroom, een megatafel van 9 meter lang, 6 meter breed en 4 meter hoog, waaronder wij Westfriesland letterlijk op de kaart zetten, vertellen wij u graag nog veel meer. Op donderdag 17 mei van 20.00 tot 22.00 uur is er een avond in kasteel Radboud in Medemblik, met een culinair tintje. Onder het genot van een lokaal hapje en drankje hoort u alles over de plannen van de Westfriese Tafel en maakt u kennis met unieke ondernemers en hun producten.

U kunt zich voor deze avond aanmelden via info@westfriesetafel.nl. Of kijk voor meer informatie op de website: www.westfriesetafel.nl.
U kunt ons natuurlijk ook vinden op facebook (De Westfriese Tafel).

Samen maken we Westfriesland nóg mooier. Samen genieten we van al het moois dat het Westfriese land ons biedt. Samenwerken aan een stevig merk: De Westfriese Tafel.
Dat wilt u toch ook? Meld u meteen aan!