€ 6 miljard subsidie: ook voor uw investering in zonnestroom!

Thursday 01 January 1970

Liefst 6 miljard euro aan SDE+ subsidie ligt er klaar voor bedrijven en (non-profit) instellingen die in zonnestroom willen investeren. De aanvragen kunnen worden ingediend van 3 oktober tot en met 26 oktober 2017. U moet er dus snel bij zijn, maar geen zorgen; u kunt de hele papierwinkel aan ECWF overlaten.

De SDE+ subsidie* krijgt u over de hoeveelheid zonnestroom die uw installatie opwekt. En dat voor een periode van maximaal 15 jaar. Het is dus een subsidie op de productie van duurzame stroom. Het Rijk compenseert het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze (vervuilende) energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie. U verdient hierdoor de investering in 7 tot 9 jaar terug, terwijl de installatie zelf zeker 25 jaar energie levert tegen lagere kosten.  

Daarbij biedt het Energieplatform Noord-Holland (EPNH) u de mogelijkheid om zonder zelf te hoeven investeren de zonnestroominstallatie te leasen. De kosten betalen zichzelf terug uit de besparingen op uw energierekening. Kortom: u investeert zelf geen cent, krijgt subsidie toe en bespaart iedere maand op uw energiekosten.

Voor slechts € 450 bepalen wij aan de hand van uw specifieke situatie wat er voor u mogelijk is en stellen de subsidieaanvraag voor u op. EPNH zorgt ook voor een passende aanbieding voor lease of koop van een zonnestroominstallatie. Als de subsidieaanvraag wordt goedgekeurd dan gaat vanaf komend voorjaar de zon geld voor u verdienen. 

*Deze subsidie is alleen beschikbaar voor grootgebruikers met een stroomaansluiting > 3x80A.

Voor kleinverbruikers, met een aansluiting van 3x80A of kleiner is er nog steeds de mogelijkheid van salderen en is de zgn. Energie Investerings Aftrek (EIA) beschikbaar. De combinatie hiervan maakt het toepassen van Zonnestroom bijzonder aantrekkelijk. Ook daarvoor geldt dat de ECWF u volledig kan ontzorgen en, i.s.m. EPNH, ook de financiering van de Zonnestroominstallatie kan verzorgen.

Investeren in besparen levert gigantisch rendement op

Hoe minder stroom of gas u verbruikt, hoe lager uw energiekosten. Dat is zo logisch als wat. Daarom is investeren in besparen enorm rendabel! Wat blijkt uit de honderden energiescans die wij hebben uitgevoerd? Besparingen tot wel 35% zijn mogelijk met investeringen die binnen 2 tot 3 jaar volledig zijn terugverdiend! (Hoeveel rendement haalt u nu uit uw spaarrekening?) Wilt u ook kosten besparen en uw CO2-verbruik verminderen, laat dan ook een energiescan in uw bedrijf doen. De geringe investering verdient u in een mum van tijd terug!

ledverlichting-kubes-blauw-1

Uw energierekening kan sowieso fors omlaag

Naast en los van energiebesparende maatregelen kunt u zeker 15 tot 30% op uw energierekening besparen door de energie slim in te kopen. Via ons inkoopcollectief doen wij dit nu al jaren voor meer dan 800 aansluitingen in de regio. Door direct in te kopen op de energiebeurzen bespaart  u minimaal 14% op de gangbare vaste tarieven van de traditionele energieleveranciers. In de praktijk is dat vaak zelfs meer omdat deze traditionele leveranciers hun tarieven niet hebben aangepast aan de aanzienlijk lagere marktprijzen. De deelnemers aan ons inkoopcollectief betalen echter nooit meer dan de marktprijs. En ook dit regelen we allemaal voor u.     

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen via info@ecwf.nl of belt u ons op 0229 – 714 310.
logo_ECWF