Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2016: Duurzame distributie

Thursday 01 January 1970

De gemeente Medemblik is op zoek naar ondernemers in de logistiek. Zij hebben vaak veel geïnvesteerd in het verminderen van het grondstofverbruik en de uitstoot van fijnstof en CO2. Duurzaam Medemblik zoekt de verhalen van ondernemers die samen met de distributieketen werken aan toekomstgerichte logistiek.

Bedrijven die de emissieuitstoot verminderen, aan duurzame innovatie doen en bijvoorbeeld energieneutrale bedrijfsvoering vormgeven, kunnen zich melden. Deze voorbeelden wil de gemeente delen met andere ondernemers en de inwoners om te laten zien wat er op dit gebied al gebeurt. En ook als inspiratie wat er allemaal mogelijk is. De consumenten en de bedrijven die met zo’n ondernemer in zee gaan, doen daarmee ook mee met het verduurzamen van de verpakkingen en de bezorging.

Topprestatie

Nederland staat voor de derde keer op rij bovenaan de ranglijst voor logistiek als het beste transportland. Er wordt vooral hoog gescoord op het gebied van infrastructuur, CO2-uitstoot, verkeersveiligheid en consumententevredenheid. Nederland heeft de beste infrastructuur (wegen, havens, luchthavens) van Europa en de meeste oplaadpalen voor elektrische auto’s. Ons land behoort tot de top van meest verkeersveilige landen in Europa en daarmee in de wereld. Een topprestatie voor een branche die letterlijk en figuurlijk altijd in beweging is.

De uitdaging: hoe duurzaam distribueert u?

Neemt u dit jaar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik in ontvangst? Daarom deze oproep aan ondernemers: laat weten wat hoe duurzaam uw distributie is. Geef op de volgende onderwerpen aan wat uw bedrijf doet (eventueel samen met partners):

  1. Duurzame bedrijfsvoering (o.a. data, slimme ICT oplossing, meten en rapporteren)
  2. Duurzaam vervoer (soort voertuigen, soort brandstof, beladingsgraad)
  3. Duurzaam gedrag medewerkers (energiezuinig rijden e.d.)
  4. Duurzame opwekking (wekt u ook zelf energie op of compenseert u fossiele energie)

Meld u aan

De antwoorden op deze vragen stuurt u naar voor 1 december naar Miranda.laan@medemblik.nl. Voeg een foto toe om uw duurzame distributie te illustreren, die zetten we ook graag in de publicatie.

Alle kleine stappen tellen mee, niet alleen de grote stappen. Alle inzendingen dingen automatisch mee naar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2016. De gemeente neemt contact op en publiceert in overleg de aanpak als goed praktijkvoorbeeld.