Crowdfunding begeleidingstraject

Thursday 01 January 1970

Ben jij een (startende) ondernemer en op zoek naar jouw ‘crowd’ en financiering voor een innovatief of duurzaam project? Als ondernemen in je bloed zit dan is crowdfunding eigenlijk een logische keuze. Je financiert je onderneming en je creëert betrokkenheid, interactie en ambassadors for life. Wegens daverend succes is het begeleidingstraject van de Provincie Noord-Holland voor de derde keer verlengd. Ga deelnemers zoals Peerby die 2 miljoen ophaalde in een week of OmaPost die eenzaamheid onder ouderen succesvol verdrijft achterna. Maak gebruik van deze unieke kans om te leren crowdfunden en meld je aan. De Provincie en Douw&Koren Crowdfunding Agency kiezen 10 aanmeldingen uit die komende kwartaal worden begeleid door een ervaren crowdfunding coach.

Innovatieve startups

Van 18 januari tot 18 februari 2017 kunnen innovatieve ondernemers met een duurzame en/of innovatieve insteek in Noord-Holland hun crowdfunding project voorleggen aan de provincie via een online formulier.  Uit deze aanmeldingen zal de provincie in samenwerking met Crowdfunding Agency Douw&Koren 10 innovatieve ondernemingen met een duurzaam karakter selecteren om deel te nemen aan het programma. De geselecteerden worden intensief begeleid bij het maken van hun eigen campagnes door ervaren crowdfunding coaches van Douw&Koren. Deze begeleiding bestaat uit twee workshops en 10 uur individuele coaching. Het begeleidingstraject start op 1 maart 2017.

Ondernemen met de crowd

De impact van crowdfunding, nu en in de toekomst, beperkt zich niet tot financiering alleen. Crowdfunding mobiliseert de crowd om te participeren in startups, en slaat daarmee een brug tussen ondernemers en hun crowd. Investeerders tonen zich betrokken bij hun investering: ze denken met ondernemers mee, worden de eerste klanten, geven feedback en leggen contacten.

Maar de opkomst van crowdfunding gaat niet vanzelf. De kloof tussen ‘gehoord hebben van’ crowdfunding en weten of en hoe crowdfunding voor een specifiek project kan worden ingezet is groot. Veel ondernemers realiseren zich niet dat crowdfunding allicht ook voor hun type onderneming kan werken en al helemaal niet welke opeenvolgende acties verricht moeten worden om succesvol te zijn in crowdfunding. De mate waarin startups en mkb’ers komend jaar goede voorbeelden van ‘collega’s’ in dezelfde branche zien langskomen, kennis over crowdfunding wordt gedeeld en steeds meer ‘met de crowd’ wordt ondernomen gaat bepalen of de groei van crowdfunding gaat doorzetten.

Het aanjaagprogramma

Afgelopen 1,5 jaar is zichtbaar geworden hoe zeer de provincie Noord-Holland een faciliterende, katalyserende rol kan hebben voor ondernemers door crowdfunding te stimuleren en werd met succes een aanjaagprogramma doorlopen. Dit programma van de provincie genereerde de afgelopen 1,5 jaar meer dan 4.000 investeerders die gezamenlijk meer dan 3,5 miljoen euro bij elkaar brachten voor meer dan 10 ondernemingen. Zo haalde deelplatform Peerby ruim 2 miljoen euro op voor hun nieuwe huurdienst en konden de heren van Spaac de productie van hun elektrische fietsen realiseren met de crowd. Naast de begeleiding van deze succesvolle crowdfunding campagnes, werden meer dan 1.000 ondernemers geïnspireerd door deze voorbeeldcases. Wegens succes wordt het aanjaagprogramma komend jaar verlengd en maken nog eens 10 ondernemers kans op crowdfunding begeleiding.

Ben jij een innovatieve startup of ondernemer en ben jij klaar om te crowdfunden?

Meld je dan hier aan >>

 

 

 

Dit wordt u aangeboden door de provincie Noord-Holland. Omdat het midden- en kleinbedrijf de motor achter de Noord-Hollandse economie is, laat de provincie ondernemers graag kennis maken met alternatieve financieringsbronnen, zoals crowdfunding.