IdeeënFabriek voor stadscentrum Medemblik

Donderdag 01 januari 1970

De stad Medemblik klaarstomen voor de toekomst. Daar horen verfrissende en nieuwe ideeën bij. Ideeën die verrassend en attractief zijn om de aantrekkingskracht van het stadshart te vergroten. De opzet van een ideeënfabriek is een uitdagende maatregel vanuit de Centrumvisie om jong en oud te betrekken bij ludieke plannen voor een toekomstbestendige stad.

Wethouder Harry Nederpelt overhandigt lesbrief

Wethouder Harry Nederpelt overhandigt de lesbrief van de IdeeënFabriek aan juf Margit Sijm van groep 8 van de Maria Bernadetteschool. Hij nodigt de leerlingen uit om mee te doen aan de prijsvraag en na te denken over hoe we de stad Medemblik nog mooier kunnen maken.

 

 

 

 

De IdeeënFabriek zet iedereen graag aan het denken. Hoe gaan we gezamenlijk het authentieke stadscentrum van Medemblik nog krachtiger maken? Dat is de vraag. Tijdens brainstormsessies en aan de hand van prijsvragen, worden deelnemers geïnspireerd en aangespoord om hierover na te denken en zo te komen tot dat ene geweldige idee.

Brainstormsessies en prijsvragen

In juli, september en oktober worden brainstormsessies georganiseerd over de toekomst van het stadscentrum. Aan de hand van concrete vraagstukken is het de kunst om met passende en verfrissende ideeën te komen. Voor de Medemblikker scholen is er bovendien een lesbrief samengesteld. Naast uitleg over het brainstormproces, worden scholieren door middel van een prijsvraag uitgedaagd om na te denken over hun stad.

Centrumvisie

De IdeeënFabriek is een van de maatregelen die beschreven is in  de Centrumvisie  2016. Deze is in opdracht van de gemeente opgesteld. De enthousiaste deelnemers van de Centrumgroep, zowel ondernemers als belanghebbenden, maken de beschreven ambities en ontwikkelingen graag waar.

Wethouder Nederpelt onderschrijft de initiatieven vol verve.  Zo ook de lancering van de Ideeënfabriek. “Vernieuwing en innovaties zijn belangrijk om ons stadscentrum aantrekkelijk te houden. We mogen al heel trots zijn op hetgeen er is. De gast blijven verrassen met noviteiten die passen bij de stad Medemblik, is een geweldig leuke uitdaging.”

Heeft u interesse om deel te nemen aan een van de brainstormsessies of heeft u een verfrissend idee? Mail dan naar: ideeenfabriek@medemblik.nl.