MKB-Innovatiefonds: steun voor MKB-initiatieven

Thursday 01 January 1970

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt een solide basis voor de Noord-Hollandse economie: er komt een groot deel van de omzet in het bedrijfsleven vandaan en biedt volop werkgelegenheid. Het MKB is de economische motor van de provincie Noord-Holland. Verdere innovatie binnen het MKB is dus van groot belang.

Helaas ondervinden MKB-initiatieven regelmatig financieringsmoeilijkheden. Vanwege het belang van het MKB wil de provincie dat dit soort initiatieven juist doorgang vinden. Daarom stelt de provincie een MKB-innovatiefonds in: een laagdrempelig, toegankelijk fonds dat innovatieve MKB-projecten ondersteunt en weinig administratieve lasten met zich meebrengt. Het fonds zal zo’n €8 miljoen bevatten, de verwachting is dat het snel leeg is! Een voorwaarde voor subsidie is dat 50% van de kosten door u zelf gefinancierd worden.

Subsidie aanvragen? Dat kan vanaf 10 mei 2016!
Werkt u aan een innovatief project en kunt u ondersteuning gebruiken? Zorg dat u klaar bent om een aanvraag in te dienen op het moment dat het MKB-innovatiefonds wordt ingesteld. Uiteraard houden wij u via de OFM, LinkedIn, www.medemblik.nl en de nieuwsbrief op de hoogte.

Lees verder