MKB-Innovatiefonds

Thursday 01 January 1970

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is een solide basis voor de Noord-Hollandse economie. Het MKB is verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet in het bedrijfsleven en biedt volop werkgelegenheid. Het MKB is de economische motor van de provincie, daarom vinden Provincie en gemeenten verdere innovatie binnen het MKB van groot belang.

We constateren helaas financieringsmoeilijkheden van initiatieven van het MKB. Aangezien het MKB de kraamkamer is voor dit soort initiatieven en we het dus belangrijk vinden dat deze initiatieven doorgang kunnen vinden, stelt de Provincie op korte termijn  een MKB-innovatiefonds in.

Dit fonds zal een laagdrempelig en toegankelijk fonds zijn met weinig administratieve lasten. Een voorwaarde voor subsidie is dat 50% van de kosten door u zelf gefinancierd worden. De verwachting is dat het fonds met zo’n €8 miljoen wordt gevuld, maar ook dat het snel leeg zal zijn!

Werkt u dus aan een innovatief project en kunt u hiervoor subsidie ondersteuning gebruiken? Zorg dan dat u nu vast in de startblokken staat voor het indienen van een aanvraag op het moment dat het MKB-innovatiefonds wordt ingesteld. Uiteraard houden wij u via de OFM, LinkedIn (http://bit.ly/OndernemersMedemblik), www.medemblik.nl en de nieuwsbrief op de hoogte!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website van de gemeente Medemblik: http://www.medemblik.nl/Ondernemer/Nieuws/Aanmelden_voor_de_nieuwsbrief