Nieuw loket met een bekend gezicht

Thursday 01 January 1970

Zoals u inmiddels van ons gewend bent loopt de WBG graag voorop. Zo ook op het gebied van duurzaamheid zoals we dat vaker besproken hebben in ons vergadering van het Algemeen Bestuur. U heeft ongetwijfeld via de media vernomen dat de WBG, ECWF en PMH hun krachten hebben gebundeld om ondernemers beter te ondersteunen met de energietransitie. Daarvoor hebben we stichting energieneutrale bedrijventerreinen opgericht. Een stichting van en voor Westfriese ondernemers en met als doel energieneutrale bedrijventerreinen in 2040. Een belangrijke stap naar een toekomstbestendige economie.

Wij richten twee werkmaatschappijen op die zonder winstoogmerk ondernemers gaan ondersteunen. Het loket gaat ondernemerscollectieven vormen, onafhankelijk adviseren en ontzorgen. BEplus Westfriesland is de collectieve inkooporganisatie van en voor ondernemers en kan u en uw leden ondersteunen bij de investering en uitvoering van maatregelen.

Het goede nieuws is dat het duurzaam ondernemersloket is gekozen als voorbeeldproject door de provincie NH. Daarmee investeert de provincie en de Westfriese gemeenten €200.000 in het dit loket. Dat betekent dat u en uw leden kosteloos en onafhankelijk gebruik kunnen maken van de diensten die het loket aanbiedt.

In de zomer maanden zal de website www.duurzaamondernemersloket.nl worden uitgebouwd met de uitgebreide dienstverlenging die het loket zal aanbieden.

Inmiddels is Bashar Al Badri, u wel bekend, benoemd als directeur van het Duurzaam Ondernemersloket in Westfriesland. Het bestuur van de stichting Energieneutrale bedrijventerreinen heeft dit besloten na een zorgvuldige sollicitatieprocedure.

Het bestuur van de stichting: “Het was geen eenvoudig besluit gezien het aantal goede sollicitanten. Na veel gesprekken tussen het voltallig bestuur en de kandidaten, hebben we gekozen voor een directeur met kennis over de energietransitie en een stevig netwerk in de regio. De nieuwe directeur heeft veel ervaring met verduurzaming vanuit zijn eerdere functies bij de kamer van koophandel en recent, WBGroen. Bashar als Badri, zelf ook een ondernemer, spreekt de taal van ondernemers en begrijpt wat hen drijft. En met zijn netwerk kan hij een vliegende start maken met de ambitieuze doelstelling van de stichting en het loket. De komende 2 jaar gaat het loket ondernemerscollectieven vormen op minstens 13 bedrijventerreinen.”

Het loket kan dit alleen realiseren als het gaat samenwerken in de regio. Stakeholders zoals u, de ondernemersverenigingen zijn daarbij cruciaal. Ook gemeenten, banken, Ontwikkelingsbedrijf NHN, milieufederatie en Omgevingsdienst NHN zijn belangrijke partners voor het loket. Evenals de provincie die met subsidies ondernemers aantrekkelijk incentives biedt om zich te organiseren en te verduurzamen. Het loket brengt dit samen onder 1 dak en maakt het overzichtelijk en helder voor Westfriese ondernemers.

Binnenkort start de sollicitatieronde voor de directeur van BEplus Westfriesland. BE+ is de collectieve inkooporganisatie van en voor ondernemers. Het loket en BEplus hangen beiden onder de stichting gaan samenwerken aan de doelstelling van 2040.

Voor vragen de benoeming van de directeur kunt u contact opnemen met het bestuur van de stichting.

Hans Huibers, voorzitter 06 53412645 (vanuit WBG)
Sjon de Lange, Secretaris (vanuit HOC)
Jeroen Spiekker, Penningmeester (vanuit PMH)
Bas Koeten, Bestuurslid (als ondernemer)
Desi van de Reep, Aspirant Bestuurslid (als ondernemer)

info@duurzaamondernemersloket.nl