Sponsoractie kinderafdeling Westfriesgasthuis

Thursday 01 January 1970

Voor het zieke kind, een thuis in het ziekenhuis!

Op de afdeling Kind & Jeugd van het Westfriesgasthuis komen jaarlijks ongeveer 2.500 kinderen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis worden behandeld. Het Westfriesgasthuis start een inzamelingsactie voor een verbouwing van de afdeling. Hoewel die voldoet aan de eisen om goede zorg te leveren, ontbreekt het ‘thuisgevoel’. Er is € 300.000 nodig om de verbouwplannen mogelijk te maken.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen beter herstellen in een omgeving die voelt als thuis. Linda Steltenpool, verpleegkundige afdeling Kind & Jeugd, vertelt: “Dat is precies onze reden om geld in te zamelen voor een verbouwing. Want niet alleen de zorg moet goed zijn, we willen ook graag dat de omgeving bijdraagt aan het herstel en het welzijn van de kinderen en tieners in ons ‘huis’. Met de verbouwing creëren we meer speelruimte en veel daglicht op de afdeling.” Ze vormt met een aantal collega’s de drijvende kracht achter het initiatief. Tot de wensen horen: een interactieve wand, een ‘chill’-hoek voor tieners en een plek om gezamenlijk te kunnen eten en activiteiten te doen.

Een belangrijke patiëntengroep voor wie wij deze verbouwing willen realiseren, zijn de kinderen met kanker. Zij moeten vaak het ziekenhuis bezoeken en worden meestal voor langere tijd opgenomen. Het Westfries gasthuis is vanaf 2018 het enige ziekenhuis in Noord-Holland-Noord waar kinderen met kanker worden behandeld, onder regie van het Prinses Maxima Centrum Utrecht.

Architect Pieter Walraad heeft hier een prachtig ontwerp voor gemaakt. Van de Raad van Bestuur hebben we toestemming gekregen de plannen uit te voeren, maar dan wel met eigen middelen. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig!

Om de hele verbouwing te financieren zijn we op zoek naar ondernemers die ons project willen steunen. Wij kunnen al met trots zeggen dat een aantal grote ondernemers ons sponsorproject ondersteunen, maar er is meer voor nodig!

Uiteraard zijn jullie altijd welkom voor een rondleiding over de huidige afdeling, waarbij we uitleggen over de nieuwbouwplannen, of wellicht kan ik bij een vergadering bij jullie over de plannen komen vertellen.

Help je mee of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met:
Kim Leyen
Afdeling Kind&Jeugd Westfriesgasthuis Hoorn
c.s.leyen@westfriesgasthuis.nl
telefoonnummer: 06 53611225
https://www.facebook.com/eenthuisinhetziekenhuis/