Startersloket Westfriesland van start

Thursday 01 January 1970

Hoe financier ik mijn onderneming? Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Hoe schrijf ik een ondernemersplan? Slechts een paar vragen waarmee beginnende ondernemers sinds half februari kunnen aankloppen bij het Westfries Startersloket. Het Startersloket is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Martijn Pennekamp en Joeri Goede (ikwordzzper.nl).

De stap naar zelfstandig ondernemen is voor velen een flinke sprong in het diepe. Het Startersloket wil samenwerking in de regio faciliteren en starters in Westfriesland beter voorbereiden om hun kans op succesvol ondernemen te vergroten. Als wethouder Economische Zaken vind ik dit een initiatief van grote toegevoegde voor onze regio. Westfriesland is een broedplaats voor veel succesvolle ondernemingen, die ooit klein begonnen. Daarom vind ik het van groot belang starters in de regio goed op weg te helpen.

Startersloket.nl is online en de agenda is gevuld met verschillende bijeenkomsten en trainingen. Op maandagavond 3 april vindt een training plaats in het gemeentehuis in Wognum over belastingen en administratie, op 18 april een webinar over succesvol starten als zzp’er. Ik hoop op een enthousiaste opkomst!

Er is nog zoveel meer te ontdekken. Daarom nodig ik u van harte uit een kijkje te nemen op www.startersloket.nl. Kent u startende ondernemers? Vertel hen over het Startersloket zodat zij een goede start kunnen maken in onze prachtige regio.

input2Met vriendelijke groet,
Harry Nederpelt, wethouder Economische Zaken
Gemeente Medemblik