Succesvolle samenwerking stadscentrum Medemblik

Thursday 01 January 1970

Met elkaar werken aan het succes van stadscentrum Medemblik werpt al in een vroeg stadium zijn vruchten af. De Centrumgroep Medemblik is goed bezig met de toekomst. Deze groep bestaat uit Medemblikker ondernemers en belanghebbenden. Zij geven slagvaardig gehoor aan de uitvoeringsagenda van de Centrumvisie en Centrumgroep.

Een team van enthousiaste Medemblikkers komt iedere zes weken bij elkaar om de aantrekkingskracht en trots van Medemblik te vergroten. Na de aftrap van de Centrumvisie op 12 september vorig jaar in Kasteel Radboud, zijn er al diverse successen geboekt. Het paradepaardje is de cursus hostmanship voor ondernemers. De pilot voor deze cursus speelt in op ‘het gevoel van welkom zijn’. Hiermee dragen wij bij aan onze  ambities voor Medemblik. Want hoe gastvrijer, hoe warmer de deken voor zowel inwoners als bezoekers. De cursus vanuit het bedrijf ‘Hostmanship’ gaat in het voorjaar van 2017 van start. Deelnemers voor deze pilot worden persoonlijk uitgenodigd. Bij goede resultaten wordt deze cursus herhaald voor nieuwe deelnemers.

Budget voor Citytours

Naast dit succes kreeg de Dickensmarkt  in december 2016 een bijdrage voor een authentieke sfeerbouwer; een draaiorgel uit 1905. Ook  voor Citytours is 2017 goed begonnen; door de Centrumgroep is er een budget toegekend voor de aankoop van nieuwe accu’s voor de museumbus. De vrijwilligers kunnen de Medemblikker bezoekers weer vol trots rondrijden in het nieuwe jaar.

Noviteiten

Deze successen zijn nog maar het begin. In 2017 wordt doorgepakt om het centrum van Medemblik nog verleidelijker te maken. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het opzetten van een aantal fondsen om ‘noviteiten’ in Medemblik te stimuleren.

Pitch identiteit

De pitch voor een eenduidige identiteit van de gemeente  Medemblik als geheel  staat in de maand januari op het programma. Deze creatieve invulling zal eveneens de aantrekkingskracht en zichtbaarheid van onze gemeente in de nabije toekomst vergroten. Wethouder Nederpelt is blij met de initiatieven van de Centrumgroep. “ Het belang van een aantrekkelijke binnenstad voor Medemblik en voor de gemeente als geheel is groot. Zowel voor onze eigen inwoners en om bezoekers te trekken. De gemeente heeft daarom mankracht en budget beschikbaar gesteld voor uitvoering van de Centrumvisie. Ondernemers zijn met verve met de uitvoering van start gegaan. De eerste resultaten zijn binnen een paar maanden geboekt en zijn nog maar de start van een verdere reeks successen.”