Verduurzamen en besparen zonder investeren

Thursday 01 January 1970

Energie Platform Noord-Holland maakt zonnestroom bereikbaar voor MKB

Deze maand is na twee jaar voorbereiden het Energie Platform Noord-Holland (EPNH) officieel van start gegaan. EPNH wil het voor alle bedrijven, die zelf niet kunnen of willen investeren, mogelijk te maken om geld en energie te besparen met zonnestroom. EPNH komt voort uit de bedrijvenverenigingen in Noord-Holland.

Met het concept van ‘zonne-leasen’ maakt het platform zonnestroom bereikbaar voor ondernemers en instellingen in Noord-Holland. Met de besparing op de energierekening betaalt de lease zichzelf aan de ondernemer terug. ‘Voor niets gaat de zon op’ is het motto van het EPNH.

Directeur Gerard Fit verwacht dat EPNH in een grote behoefte gaat voorzien: “Veel bedrijven willen graag geld verdienen met zonne-energie en tegelijkertijd hun bedrijf verduurzamen. Banken staan niet te springen om te financieren. Of bedrijven houden om begrijpelijke redenen liever hun geld in de zaak.  Zonne-leasen biedt uitkomst. EPNH financiert en de leasekosten worden betaald uit de besparing op de energierekening. En vaak blijft er dan nog geld over ook.”

Aan het einde van de looptijd worden de zonnepanelen eigendom van het bedrijf dat daarna nog wel ruim 15 jaar profiteert van een lagere stroomrekening.

Samen sterk voor klimaatdoelstellingen

EPNH is voortgekomen uit de medeverantwoordelijkheid die Ondernemend Alkmaar, de Westfriese Bedrijven Groep, de Hoornse Ondernemers Compagnie en andere bedrijvenverenigingen in de regio samen nemen voor het realiseren van de regionale klimaatdoelstellingen. EPNH voorziet, met de zusterorganisaties EPA en ECWF, hierin door het aanbieden van alle mogelijke vormen van duurzame energie. Tot de partners behoren onder anderen de Rabobank, ZON Energie, Puur Hoorn en de meest vooraanstaande leveranciers en installateurs in Noord-Holland-Noord. Via de Energie Coöperatie West-Friesland en het Energie Platform regio Alkmaar zijn inmiddels honderden bedrijven voorzien van duurzame energie in alle mogelijke varianten. Per oktober 2016 is het leveren van zonnestroominstallatie via leasing volledig ondergebracht bij EPNH.

Meer informatie over EPNH vindt u op onze website http://www.epnh.nl/